Burlycious

A world full of Burlesque

burlesque lessen roeselare
coco colette

Our Showteam

Les Belles Jarretelles

Maak kennis

met ons showteam


Ballet dancer

Belly Dancer

Burlesque workshop teacher

Burlesque fitness teacher

Choreo teacher

Showgirl

Helping hand of ️Helena Enchanteasse

Mede-oprichtster van Burlycious en Showteam Les Belles Jarretelles.

Burlesque workshopteacher for Beautyservices: lessen en workshops en Kama


Anderhalf jaar terug kreeg Lizzy de kans van onze Burlesque- mama om met haar te gaan samenwerken…en ze greep haar kans… ze begon met het geven van workshops en algauw was ️Lizzy Lesque️ ook betoverd door de wondere wereld van Burlesque!

Workshops geven voor Kama kwam erbij en ook om Burlesque fitness te geven stond ze te popelen!

 

Als je kijkt naar hoe lizzy beweegt dan is dit sierlijk en elegant, dit heeft ze te danken aan haar jaren ervaring in ballet. Deze elegantie probeert ze ook aan te leren aan de dames die bij haar fitness volgen.  in deze showgirl workout brengt zei telkens nieuwe uitdagingen en nieuwe combinaties op steeds vernieuwende muziek. af en toe heeft haar dochter invloed op deze muziek keuze, of is het haar voorliefde voor africa?

~ Les Belles Jarretelles ~

Our showgirls

coco colette

Coco Colette

Showgirl & Designer

Wie is Coco colette?

Mijn mama noemde me als kind soms Mistinguette, (één
van de bekendste Moulin Rouge danseressen) als ik weer eens voor de spiegel stond te dansen. Het kon dus niet anders dan dat ik ooit Burlesque zou ontdekken!

Burlesque heeft me zelfvertrouwen gegeven en ik heb in het afgelopen jaar dingen gedaan waarvan ik nooit dacht dat ik ze zou durven doen.
Ook leerde ik geweldige madammen kennen, trots dat ik hen mijn Burly sisters mag noemen!

Scarlet la Coquettte

showgirl & Designer

Wie is Scarlet La Coquette?

Scarlet haar burlesque verhaal begon in voorjaar 2019 wanneer de aller eerste Burlesque les in Roeselare startte. Met heel wat nieuwsgierigheid en spanning is die eerste stap toen gezet en het smaakte naar meer. 

Naar gelang de lessen vorderde bleef burlesque haar prikkelen om buiten haar comfort zone te gaan en het was dan ook een persoonlijke overwinning om een solo act neer te zetten op het einde van februari 2020.  De hechte groep vriendinnen, die voor elkaar zorgen en er zijn wanneer zij elkaar nodig hebben voelt zo goed. These girls are for life <3

In het dagelijkse leven houdt ze zich graag bezig met het trainen van haar hond Sila, genieten van het leven en de zon en creatieve uitdagingen zoeken. Het is onder andere een stiekeme droom van haar om burlesque outfits te ontwerpen en te maken.

 

Een bijzonder weetje : De naam ‘Les Belles Jarretelles’ was een voorstel van Scarlet als naam voor het showteam 😉 Daar is ze wel een beetje trots op!

Bizzy Blush

Showgirl & thinker

Wie is Bizzy Blush?

Mina Milou

showgirl

Wie is Mina Milou?

Scarlet Monrose

Showgirl & make-up artist

Wie is Scarlet Monrose?

Ik was van kindsaf aan al aangetrokken en geïnspireerd door de jaren 30 tot 60, zo ook tot het Burlesque dansen. Eindelijk kwam er in mijn regio een lessenreeks! Gestart bij de beginners en nu …een blij en officieel lid van het showteam ‘Les Belles Jarretels’. Weetje: wil je mij een plezier doen? Give me a box of chocolates 😉🌹💋

Sugar Sweet Betty

showgirl

Wie is Sugar Sweet Betty?

Sugar sweet Betty.

Ze is lief, vrolijk,speels en vooral retrominded. Met steeds een knipoog naar de jaren ’50 en’ 60.

 

Ze houd van retromuziek evenals de kledij en levenstijl en probeert deze dan ook in haar acts toe te passen.

CosmoPaula

Showgirl & comedienne

Wie is Cosmo Paula?

Wat is het eerste dat je hierin ziet?

Cosmopolitan natuurlijk! Mijn favoriete cocktail en meteen ook een link naar mijn favoriete tv show aller tijden ‘Sex and the city’ 🍸👯‍♀

 

Maar wat doet die Paula daar dan in als je weet dat ik eigenlijk Annelies heet? Wel mijn tweede naam is Paula, genoemd naar mijn grootmoeder die ik nooit gekend heb… dit brengt voor mij mysterie mee. Dus Paula staat voor mij gelijk aan een mysterieuze vrouw.

 

P.S.: één van mijn beste vriendinnen heeft deze naam voor mij verzonnen. En we hebben voor de fun dan maar voor elke vriendin één verzonnen 😅.

 

Dus de perfecte stagenaam voor mij! 

Mysstique

showgirl & dancer

Wie is Mysstique?

Mysstique heeft maar liefst 10 jaar danservaring ( in competities)

 

 

Hoe ik bij Burlesque beland ben: in 2017 ben ik tijdens een reis naar New York naar een burlesque show gaan kijken. Direct verliefd geworden maar ervan uitgaand dat dit in West-Vlaanderen niet bestond. Na een woelige periode in 2018 heb ik dan beslist om mijn oude passie voor dansen terug op te pikken en ook iets om mijn zelfvertrouwen terug te vinden alsook vrouwelijkheid. Uiteindelijk beslist om mij in te schrijven voor de basicsscursus in Brugge en hier nog geen moment spijt van gehad.

Lady Malva Ylwa

Showgirl & owner

Wie is Lady Malva ylwa?

In 2019 kwam Malva in de wereld van Burlesque terecht! Burlesque lessen, burlesque fitness, burlesque choreo, ze volgt ze nu allemaal! Uitjes organiseren is één van haar sterkste punten!  Organiseren van evenementen deed ze al voor het hele Burlycious verhaal, dus daarom leek ze voor Helena en Lizzy de ideale persoon (this girl know so much!😳😳) om met hen mee te gaan in dit verhaal… een beetje zenuwachtig (2 van de drie toch) gingen ze toevallig met zijn drietjes op stap.

Nog voor Helena en Lizzy konden vragen aan Malva of ze mee de boot in wou, zei ze lekker spontaan zoals ze is… ‘Ik wil anders wel jullie derde persoon worden hoor schatjes!!’

De spontaniteit van deze dame kan je ook zo zien in haar Burlesque acts! Haar smile die steeds aanwezig is, doet ze elke keer weer shinnen!

 

 

Lizzy Lesque

showgirl - owner - choreographer -teacher

Wie is Lizzy lesque ?

 

In 2018 kreeg Lizzy de kans van onze Burlesque – mama om met haar te gaan samenwerken. Ze begon met het geven van workshops en algauw was ️Lizzy Lesque️ ook betoverd door de wondere wereld van Burlesque!

Workshops geven voor Kama kwam erbij en ook om Burlesque fitness te geven stond ze te popelen!

Als je kijkt naar hoe lizzy beweegt dan is dit sierlijk en elegant, dit heeft ze te danken aan haar jaren ervaring in ballet. Deze elegantie probeert ze ook aan te leren aan de dames die bij haar fitness volgen. In deze showgirl workout brengt zei telkens nieuwe uitdagingen en nieuwe combinaties op steeds vernieuwende muziek. Af en toe heeft haar dochter invloed op deze muziek keuze, of is het haar voorliefde voor afrika?

Ballet dancer * Belly Dancer * Burlesque workshop teacher * Burlesque fitness teacher * Choreo teacher * Showgirl * Mede-oprichtster van Burlycious en Showteam Les Belles Jarretelles

Helping hand of ️Helena Enchanteasse

Helena Enchanteasse

Showgirl - Designer - teacher - mommy -owner

Wie is Helena Enchanteasse?

Helena kwam in 2014 gerold in de wereld van Burlesque!  (Zeg maar in e glitter gerold)

Ze richte helemaal op haar eentje (en een stoere man achter haar) www.beautyservices.be op.

Gefacineerd door de sensualiteit en creativiteit die burlesque te bieden heeft, geeft zij sindsdien workshops voor vrijgezellen, waar zo’n 250 dames per jaar bij haar terecht komen.

Hierdoor kreeg Beautyservices meer en meer aanvragen om lessen te geven in West-Vlaanderen. In 2019 werd dit een heerlijke werkelijkheid.

Met beautyservices kon ze haar lessen burlesque niet benadrukken en zo kwam ze op het idee om samen met Lizzy Lesque en Malva Ylwa een dansschool op te richten. Hieruit is Burlycious dan ontstaan in Januari 2020.

Wanneer zij voor haar leerlingen staat, kruipt ze in het vel van de mega Elegante Helena
Enchanteasse!  Sierlijkheid en elegantiezijn haar kenmerken!  Waw!
🔥❤

Ook in haar performances zijn deze 2 steeds op te merken!

Maar ook
power
🔥🔥🔥 straalt deze jonge diva uit!ook wel onze Burlesque Mommy genoemd.

Zaakvoerster van Beautyservices: lessen en workshops en mede oprichtster van vzw Burlycious.

Make-up artist – Belly Dancer – Burlesque teacher – Burlesque workshop teacher – Burlesque fitness teacher – Choreo teacher – Costume and feather fan designer / maker – Showgirl